De Cast

Anne- Marthilde te Kulve


De kerk voor mij

Een plek waar ik over God kan leren, waar ik over de liefde van God kan zingen, waar ik bemoedigd wordt door mensen die God in hun leven kennen en waar ik op mijn beurt ook weer tot hand en voet ben voor mijn medekerkgangers. In onze gemeente is er ook een sterke drive om uit te reiken naar de aangrenzende  woonbuurt. Om Gods liefde en Zijn Zoon Jezus te verkondigen. De Geest van God zet ons er toe aan. Het is ook een plek waar ik eigenlijk best graag mensen mee naar toe wil nemen die nog op zoek zijn naar God. Maar in de praktijk is de veilige haven “kerk” niet zozeer de aanmeerplaats van de ander. Zeker wel voor enkelen, maar het zelf naar buiten gaan werkt beter dan mensen naar binnen proberen te loodsen. Het  “kom kijken hoe we het hier doen” werkt mijn inziens minder goed….als eerste stap.

Mijn dagelijkse leven
Ik ben getrouwd met Henk, dynamisch gezin van 4 kinderen. Emma 18, Leah 14 en David 13, Mark 10. Ik werk als Spoedeisende Hulp Verpleegkundige in het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn en in de resterende tijd probeer ik vooral theater te spelen (ik hou van de dynamiek, de humor verweven met serieus gedoe), met vriendinnen af te spreken en vraag ik God om mensen op mijn pad te brengen die liefde, zorg, aandacht nodig hebben. Ik bid dat God mijn talenten gebruikt om in te zetten in Zijn Koninkrijk.

Lievelingsquote
‘Start where you are, use what you have, do what you can’

 

Vaarervaring
Opgegroeid op het eiland Urk heb ik wel eens op een kotter gevaren. Op vrijdag als de zeelui binnenvaren met de verrekijker in de aanslag om te zien of onze vrienden al in aantocht waren. In de zomers aan de haven op een kleine zeilbootje met vriendinnen mini avonturen beleefd. Ze zijn me heilig. Zo leuk terugkijken. Zelf echt aan het stuur…nee! En zeebenen heb ik ook niet. In Lesbos een paar weken als verpleegkundige aan het water gestaan om de meer dan armetierige reddingsbootjes (vanuit Turkije) vol mensen op de vlucht voor oorlog, op te vangen.

Als ik een dier zou zijn
Een aap in de jungle. In een paradijselijke omgeving lekker slingeren en springen. Op de uitkijk hoog in de boom. Heerlijk luizen pluizen, omarmen met die lange armen, me in een gemeenschap bevinden. Apestreken, humor!

Steven- Peter Regelink


De kerk voor mij
Een verzameling van eilandjes over de hele wereld, waarin mensen binnen hun eigen eiland-bubbel een poging doen om de Bijbelse principes in de praktijk te brengen.

Mijn dagelijkse leven:
Ik verdien mijn brood met veel plezier als Senior Systeembeheerder / Architect bij de Evangelische Omroep (EO). Met het verdiende brood voed ik een vrouw (die zelf ook brood meeneemt) en twee kinderen. Als ik niet werk hou ik me bezig met acteren, scripts schrijven en allerlei familie gerelateerde activiteiten die bij de rol van liefhebbende man en vader horen.

Lievelingsquote
‘Het leven is een kunstwerk, gecreëerd door je eigen brein en geregisseerd door je Schepper’

 

Vaar ervaring
We woonden midden tussen de kanalen, rivieren en meren. Het water opgaan met een boot, bij voorkeur één met een zeil, staat altijd weer garant voor veel ontspanning, avontuur, gezelligheid en mooie gesprekken. De grootste boot waar ik ooit op mee gevaren heb was een cruiseschip met alle faciliteiten van een compleet dorp. De spannendste boottrip was met een zeilboot op de Waddenzee met windkracht 10 (Zeemanspraat).

Als ik een dier zou zijn
Zonder twijfel een Siberische tijger. In de eerste plaatst omdat ik het een ontzettend mooi dier vind en daarnaast ben ik toch liever een jager, dan een prooi. Ook al doet de mens heel erg zijn best om hem volledig uit te roeien. (Snik)

Sofie- Elsa van Essen


De kerk voor mij
Het is een deel van mij, zonder de kerk ben ik niet de Elsa die ik nu ben. Het is mijn familie, de kerk betekent heel erg veel voor mij.

Mijn  dagelijkse leven
Ik ga naar school en maak dus ook huiswerk.  Ik ben vaak te vinden in het skatepark met mijn skeelers en in de stad met vrienden. Verder speel ik graag ukelele en zing ik graag en ik verdien wat geld met mijn sieradenwinkel.

Lievelingsquote
‘Follow your dreams’

 

Vaar ervaring
Ik heb in Zweden weleens gevaren en ik heb ook een keer gezeild met school en verder heb ik met angst in een roeiboot gezeten met Overboord 😉

Als ik een dier zou zijn
Een arend of een walrus. Het lijkt me heerlijk om te kunnen zweven op de wind en vliegen, geweldig toch en het lijkt me ook super cool om de hele tijd kunnen zwemmen of luieren op een steen en het lijkt me cool om zo dik te zijn, haha.

Ferdinand- Peter van Essen


De kerk voor mij

Een geestelijk thuis, waar je God ontmoet en elkaar. Een gemeenschap waar in iedereen welkom is. En een basis van waaruit je samen uitreikt naar de mensen om je heen, en ver weg. Om liefde van God te laten zien en horen.

Mijn dagelijkse leven
Ik ben onder meer muzikant, liedschrijver en spreker.

Lievelingsquote
‘Community kills competition’

Vaarervaring
Beperkt tot roeien, kanovaren en meevaren in een zeilboot.

Als ik een dier zou zijn
Een bever:  bruggenbouwer
Of dolfijn: in vrijheid dansen op de golven

Mentiroso- Benjamin Jurg

 

De kerk voor mij
Familie waar we elkaar bemoedigen, aan moedigen om Gods levende woord uit te delen in onze omgeving.

Mijn dagelijkse leven
Ik werk bij Demcon om medische oplossingen naar de markt te brengen, als Diaken kernen bezig om in kleine groepen elkaar en God beter te leren kennen en vanuit het Hem kennen samen op pad gaan, mensen het goede nieuws van Zijn liefde mee te geven en natuurlijk als vader van 4 kinderen vaak taxi spelen.

Lievelingsquote ‘Wees creatief want God is creatief’

 

Vaarervaring
minimaal, vind het wel mooi avontuur om af en toe te doen.

Als ik een dier zou zijn
Een mier. Op zichzelf niet zo’n spectaculair beestje, maar samen in staat tot hele grote dingen.

Gaël- Mehdi Pashapour


De kerk voor mij
Als familie. Tijdens alle moeilijkheden mag je bij hen uitrusten en bij hen veiligheid en blijdschap voelen.

Mijn dagelijkse leven
Genieten van alles wat ik heb, ook als ik dingen mis, kan ik dit doen met de verbeeldingskracht die God mij (en  iedereen) heeft gegeven.  Verder muziek luisteren ,sporten, met vrienden afspreken, een taal leren, een nieuw instrument leren bespelen, koken. Ik zoek leuke en moeilijke uitdagingen op.

Lievelingsquote
The failure is the mother of all successes’

 

Vaarervaring
Ik heb een hele enge ervaring gehad in mijn reis naar Nederland!

Als ik een dier was
Dan was ik een arend; vliegen in de lucht,  hoger dan alles! Niemand kan je storen! Vrijheid is geweldig. Ik droom hier altijd over.