Theaterproject De Hoven editie 3

Theatervoorstelling Vergezicht

Bij de voorstelling Vergezicht van Theaterproject De Hoven wordt het publiek getrakteerd op een bijzondere theaterwandeling door de Tichelbeeksewaard waar muziek, zang en dans niet zullen ontbreken. De Tichelbeeksewaard is het natuurgebied aan de Hovense kant van de IJssel, tegenover Zutphen.

Het verhaal speelt zicht af in het jaar 2071, vijftig jaar na de coronacrisis.
Van hoger hand wordt sinds lange tijd gewaarschuwd voor straling in de lucht. Te lang buiten zijn wordt afgeraden en soms zelfs bestraft. Het eten en kweken van planten en dieren is overbodig geworden, alles wat het menselijk lichaam nodig heeft is in de juiste dosering vanuit huis te bestellen. Knuffelen en fysiek contact is gevaarlijk en dus verboden. In Zutphen kondigt de burgemeester nieuwe maatregelen af: mensen van 60 jaar en ouder worden voor hun eigen bestwil naar de Overkant gebracht. Tyra, de kleindochter van oma Sil, weet haar oma er van te overtuigen hier tegen in verzet te komen en verzint een plan om haar oma te redden. Vergezicht is een intrigerende voorstelling met een lach en een traan, die vanwege dieper liggende thematiek nog wel enige tijd zal blijven hangen. De hele productie is tot stand gekomen door bewoners van en rondom de Hoven onder leiding van theatermaker Inès Kok.

Data en tijden voorstellingen:

Vrijdag 24 september om 18.30 uur (Uitverkocht)
Zaterdag 25 september om 10.30 uur (Uitverkocht)
Zaterdag 25 september om 14.00 uur (Uitverkocht)
Zaterdag 25 september om 17.30 uur (Uitverkocht)

Tickets bestellen

Alle voorstellingen zijn uitwerkocht. U kan dus geen kaarten meer bestellen.

Informatie voorstelling

Startpunt en kassa: bij het uitkijkpunt ter hoogte van het kruispunt bij de Oude Kanonsdijk. Kom ruim van te voren.Tijdens de 2 uur durende wandeling zal er niet van de paden worden afgeweken maar hou er rekening mee dat een deel van de route over grastegels gaat wat minder makkelijk begaanbaar is. Alle scènes zijn in de buitenlucht. Trek dus prettige kleding en schoenen aan, neem een flesje water mee bij warm weer en evt. een paraplu als het regent. Er zijn geen vaste zitplaatsen, dus als u niet op de grond wilt zitten, neem een eigen klapstoel mee. Omdat we in een natuurgebied spelen zijn er geen sanitaire voorzieningen aanwezig.

Kom bij voorkeur lopend want er is geen parkeergelegenheid en beperkte ruimte voor het plaatsen van fietsen. Als u toch met de auto komt, kunt u de auto parkeren bij ZVV de Hoven of ergens in de wijk, rondom de Baankstraat en daarna kunt u dan te voet naar het uitzichtpunt komen.

Wij houden ons aan de algemeen geldende coronamaatregelen.

Entree: 10 euro en 5 euro voor kinderen van 6-12 jaar.

Voor vragen kunt u mailen naar theaterhoven@gmail.com

Volg Theaterproject De Hoven: Op Facebook en Instagram

Dit project wordt ondersteund door:

  • Gemeente Zutphen
  • Stichting HIC JACET ROBUR (Karacht)
  • VSB fonds